Servicii

Profilaxia și controlul periodic

(+373) 76 761 100

Controalele periodice după finisarea tratamentului dezvoltă obiceiuri sănătoase.

Ele au loc odată la 3-6 luni în dependență de riscul carios al micului pacient.

Medicul stomatolog pedodont analizează starea generală a sănătății orale al copiiilor și dacă nu cumva au mai apărut și alte afecțiuni dentare.

Această ședință poate cuprinde un periaj, o fluorizare sau orice instruire suplimentară:

  • Periajul dentar este efectuat doar în cazul în care copilul este cooperant și în mod normal trebuie realizat înainte de efectuarea tratamentului dentar.
    Tehnici periajului dentar la copii familiarizează pacientul cu sunetele și senzațiile instrumentului din cabinetul stomatologic.
  • Igienizarea profesională (Air flow +periaj)
    Air-flow este metodă de igienizare profesională, ce înlătură toate petele sau pigmentul de pe dinți cu ajutorul unui aparat special și un praf pe bază de Calciu sub presiune cu apă și aer.
  • Fluorizarea- este una dinte cele mai eficiente metode de prevenire a cariilor dentare la copii, dacă aceasta este afectată la momentul potrivit. Tratamentul de fluorizare este absolut inofensiv pentru smalțul dentar și presupune aplicarea unui gel concentrat de fluor pe suprafața fiecărui dinte. Metoda aceasta este absolut nedureroasă și se efectuează chiar și la cei mai micuți pacienți.

Servicii

Alte servicii

1

Academia Americană de Stomatologie recomandă ca prima vizită a copilului la medic stomatolog să aibă loc la vârsta de 1 an, cel târziu la 6 luni de la apariția primului dinte.

2

Tratamentul endodontic este modalitatea sigură și eficientă de a pune capăt durerii de dinți, dar și de a împiedica pierderea dinților din cauza cariilor sau a unei traume.

3

Profilaxie

Medicul stomatolog pedodont analizează starea generală a sănătății orale al copiiilor și dacă nu cumva au mai apărut și alte afecțiuni dentare.

4

Cea mai modernă tehnică în tratamentul dentiție temporare este reprezentată prin tratamentul protetic și anume a coronițelor dentare.

5

Este cea mai eficientă metodă de prevenire a cariilor dentare.

6

Ortodonția este ramura stomatologiei care se ocupă de tratarea pozițiilor incorecte a dinților.

7

Tratarea cariilor dentare presupune prepararea cavității carioase și aplicarea unor obturații (plombe) fizionomice

8

Protoxidul de azot este un azot incolor, cu un miros plăcut, neinflamabil și ne toxic și care se elimină din organism în aproximativ 5 minute după întreruperea administrării lui.

9

Anestezia generală face ca pacientull să fie inconștient (somn medicamentos) și lipsit de dureri în timpul unei intervenții chirurgicale sau proceduri de tratament.