Servicii

Tratamentul stomatologic sub anestezie generală

(+373) 76 761 100

Anestezia generală face ca pacientull să fie inconștient (somn medicamentos) și lipsit de dureri în timpul unei intervenții chirurgicale sau proceduri de tratament.

Anesteziologul este medicul specialist care administrează anestezicul și ține sub observație starea de sănătate a pacientului în timpul intervenției și recuperării. Acesta este implicat îndeaproape și în ameliorarea durerii pacientului după intervenție.

Tehnica începe cu inhalarea unui gaz care va adormi pacientul și apoi intravenos  vor fi introduse medicamentele necesare.

Pregătirea copilului:

Această etapă este  importantă ce necesită un șir de analize uneori chiar și consultația unui medic specialist

  1. Electrocardiograma cu descriere;
  2. Analiza generală a urinii;
  3. Analiza generală de sânge;

În caz că copilul e la evidență la un specialist anume e recomandat consultația specialistului pentru admiterea la anestezie generală. Este important  să se protejeze copilul de o răceală, deoarece în cazul unei infecții, procedura data poate fi amânată până la recuperarea completă.

Indicații:

  • În caz că e necesar un tratament complex.
  • Vârsta copilului frageda ce nu permite cooperare lui.
  • Prag scăzut la durere sau insuportarea durerii.
  • Reflex pronunțat de vomă.
  • Are reflex de voma.
  • Stomatophobia (dentophobia) – o frică copleșitoare de stomatolog;
  • Prezența alergii la substanțele anestezice locale;
  • Prezența unor maladii neurologice sau psihice;
  • Experiență anterioară negativă la medicul stomatolog.

Contraindicații relative:

  • Afecțiuni respiratorii : pneumonia, bronșita, astmul bronșic, TBC pulmonar, coriza, bronșiectazia;
  • Afecțiuni ale căilor respiratorii: obstrucții nazale datorate deviației de sept, vegetații adenoide, micrognatia, angina Ludwig si infecții care predispun la edemul glotic;
  • Afectiuni cardio-vasculare care produc dispnee de repaos, edemul si turgescența venelor cervicale;
  • Probleme de mecanică: imposibilitatea flexiei coloanei cervicale ( dificil pentru deschiderea gurii ), trismus, constricție, spasm muscular;
  • Anemia cu celule sub forma de secera;
  • Febra.

La ce să vă asteptați după procedură:

Pentru a ajunge acasă, pacientul are nevoie de însoțirea și supravegherea unui adult. Posibile efecte secundare ale anesteziei generale sunt amețeala, greața, somnolența și pierderea abilității de coordonare. Realuarea activității poate avea loc odată cu dispariția simptomelor. După intervenție este importantă hidratarea și medicația analgezică indicată de medicul stomatolog.

Servicii

Alte servicii

1

Academia Americană de Stomatologie recomandă ca prima vizită a copilului la medic stomatolog să aibă loc la vârsta de 1 an, cel târziu la 6 luni de la apariția primului dinte.

2

Tratamentul endodontic este modalitatea sigură și eficientă de a pune capăt durerii de dinți, dar și de a împiedica pierderea dinților din cauza cariilor sau a unei traume.

3

Medicul stomatolog pedodont analizează starea generală a sănătății orale al copiiilor și dacă nu cumva au mai apărut și alte afecțiuni dentare.

4

Cea mai modernă tehnică în tratamentul dentiție temporare este reprezentată prin tratamentul protetic și anume a coronițelor dentare.

5

Este cea mai eficientă metodă de prevenire a cariilor dentare.

6

Ortodonția este ramura stomatologiei care se ocupă de tratarea pozițiilor incorecte a dinților.

7

Tratarea cariilor dentare presupune prepararea cavității carioase și aplicarea unor obturații (plombe) fizionomice

8

Protoxidul de azot este un azot incolor, cu un miros plăcut, neinflamabil și ne toxic și care se elimină din organism în aproximativ 5 minute după întreruperea administrării lui.

9

Anestezia generală

Anestezia generală face ca pacientull să fie inconștient (somn medicamentos) și lipsit de dureri în timpul unei intervenții chirurgicale sau proceduri de tratament.