Servicii

Tratamentul endodontic

(+373) 76 761 100

Tratamentul endodontic (de canal) este modalitatea sigură și eficientă de a pune capăt durerii de dinți, dar și de a împiedica pierderea dinților din cauza cariilor sau a unei traume.

De obicei, tratament endodontic (scoaterea nervului) se desfășoară în 2 vizite, fiind necesar să avem răbdare până la remiterea completă a simptomelor, pentru a putea  finaliza tratamentul acestui dinte cu o obturație .

Materialul sigilat care se folosește la obturarea canalelor, trebuie să fie resorbabil, astfel încât organismul să poată resorbi rădăcinile în mod natural, permițând pierderea ,,la termin a dintelui de lapte.

Dintele tratat se va monitoriza prin controale de rutină odată la 6 luni, până la schimbarea lui

Servicii

Alte servicii

1

Academia Americană de Stomatologie recomandă ca prima vizită a copilului la medic stomatolog să aibă loc la vârsta de 1 an, cel târziu la 6 luni de la apariția primului dinte.

2

Tratamentul endodontic

Tratamentul endodontic este modalitatea sigură și eficientă de a pune capăt durerii de dinți, dar și de a împiedica pierderea dinților din cauza cariilor sau a unei traume.

3

Medicul stomatolog pedodont analizează starea generală a sănătății orale al copiiilor și dacă nu cumva au mai apărut și alte afecțiuni dentare.

4

Cea mai modernă tehnică în tratamentul dentiție temporare este reprezentată prin tratamentul protetic și anume a coronițelor dentare.

5

Este cea mai eficientă metodă de prevenire a cariilor dentare.

6

Ortodonția este ramura stomatologiei care se ocupă de tratarea pozițiilor incorecte a dinților.

7

Tratarea cariilor dentare presupune prepararea cavității carioase și aplicarea unor obturații (plombe) fizionomice

8

Protoxidul de azot este un azot incolor, cu un miros plăcut, neinflamabil și ne toxic și care se elimină din organism în aproximativ 5 minute după întreruperea administrării lui.

9

Anestezia generală face ca pacientull să fie inconștient (somn medicamentos) și lipsit de dureri în timpul unei intervenții chirurgicale sau proceduri de tratament.